Japonský zelený bio čaj, ktorý pochádza z kultivaru Yabukita - najtypickejším, najrozšírenejším a najstarším registrovaným japonským kultivarom. Bol vyšľachtený zo semien čajovníka Zairai.
Yabukita sa stala ikonou japonského čaju a dnes sa pestuje na vyše 80% čajových plantáží.
Zloženie: 100% Camellia Sinensis L. cv. Yabukita
Krajina pôvodu: Japonsko
Area: Kagoshima
Príprava čaju: 1 nálev 5 – 6 g na 0,5 L vody. Teplota vody 70 - 80 °C, lúhovať 3 - 5 minút.
Viacnálev: konvička 1 – 2 dcl, 5 g čaju, 70°C voda, lúhovať cca 1 minúta – ďalšie nálevy predžujeme dobu lúhovania.
Hmotnosť: 50 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár